21 Eylül 2010 Salı

KUR’AN’A GÖRE SÜNNET OLMAK

Kadın ve erkeğin ikisinin de birer SÜNNET derisi vardır. Kadınınkine Himen deniyor. Bunun aynısı da erkek uzvu kapsülüdür (Sünnet derisi denen yer). Erkeklerin sünnet olması gerektiğini, Tevrat başlatmıştır. Nitekim Tevratta, Yaratılış 17:9-10-11-12-13-14 bölümünde şu ibare geçmektedir.
“Tanrı İbrahim'e, «Sen ve soyun kuşaklar boyu antlaşmama bağlı kalmalısınız» dedi, «Seninle ve soyunla yaptığım antlaşmanın koşulu şudur: Aranızdaki erkeklerin hepsi sünnet edilecek. Sünnet olmalısınız. Sünnet aramızdaki antlaşmanın belirtisi olacak. Evinizde doğmuş ya da soyunuzdan olmayan bir yabancıdan satın alınmış köleler dâhil sekiz günlük her erkek çocuk sünnet edilecek. Gelecek kuşaklarınız boyunca sürecek bu. Evinizde doğan ya da satın aldığınız her çocuk kesinlikle sünnet edilecek. Bedeninizdeki bu belirti sonsuza dek sürecek antlaşmamın simgesi olacak. Sünnet edilmemiş her erkek halkının arasından atılacak, çünkü antlaşmamı bozmuş demektir>>”
Tevrat ile birlikte onun şeriatından yürüyen ilk Hıristiyanlar da doğuşta ya da ilk haftada sünnet oluyorlardı. Bu bir Musevi geleneği olarak yaşadı. Hıristiyanlar birçok şeyi sonradan değiştirdiler (Domuz haramdı, sarhoşken namaza durmak yasaktı, sünnet olup gusül alırlardı).
Hristiyanlık üç bölüme ayrıldı:
1. Yahudi/Yahowa tipi Hristiyanlık (ki bunlara Monofizist falan deniyor).
2. Roma imparatorluğu tipi Hristiyanlık.
a. Batı Roma imparatorluğunun PAPA'lık sistemi (Katoliklik).
b. Doğu Roma imparatorluğunun PATRİK’lik sistemi (Ortodoksluk).
Monofizistlerde (kısmen Asuri/Süryani/Marunid/Nasturi/Habeşi/Kıpti vb) bu sünnet geleneği, hatta içki içmemek ve cinsel buluşmadan sonra illa ki bir yıkanmak yaşamaktaydı. Ama Katoliklerde ve Ortodokslukta domuz, sünnet, boy abdesti vb. kaldırıldı (400 İncil 4'e inince bunlar da yok oldu). Resulullah döneminde ise Hıristiyanların KALDIRDIĞI değil; Tevrat'ın yaşattığı daha uygun bulundu. Mesela Kurayza ve kısmen Kureyş sünnet oldular. (Kureyş, Yahudilerden KIZ alan bir kabiledir. Yahudi anneler bu geleneklerini bazen gizlice sürdürdüler...) Oysa Kureyş sünnet etse de "putperest” idi: Yani dinsel değildi sünnet operasyonu...
SÜNNET operasyonu bir FARZ değildir! Allah emri ve Kur'an ayeti ve Sünnetullah'dan değildir. Kureyş "Ana"ları bu geleneği yaşattılar sadece... İslam’ın kabülünden sonra da ARABESK gelenek, olarak kaldı. Elbette buna hemen UYDURMA gerekçeler de buldular: Resulullah -sözde- SÜNNETLİ doğmuşMUŞ! Ona yarım SÜNNET de deniyorMUŞ! Yani erkek genital uzvundaki tek delik eğer aşağı falan dönükse, o kişinin sünnet olması gerekmiyorMUŞ! O doğuştan SÜNNETliyMİŞ! Peki, kim gördü Resulullah'ın doğuştan sünnetli olduğunu? Amina? Halime? Diğer aile erkekleri? Rivayet olsa dahi, saydığımız isimlerden bir rivayet hatta HADİS var mı? Dadı Halime hadis mi söylemiş? Resulullah'ın eşleri olan annelerimizden HADİS mi gelmiş? Varsa, uydurma da olsa bulun gösterin! Siyer de yok! Yoksa Resulullah eşleri, erkeklerinin uzuvlarını mı anlatıyordu cemaatlere? Geçelim bunları ve noktalayalım… Sünnet erkek himen'idir. Yani bekâret zarıdır... Nasıl ki hep bakire kalmış birileri varsa; Sünnet de bunun gibi GEREKLİ ötesinde "Olmazsa olmaz" diye bir şart değildir. Folklorik özellikleri vardır. Ve unutmayın ki; Sünnet, Yahudi çocukların erginlik bayramının BİR KUREYŞ özentisidir, asla Allah’ın emri değildir… Sağlık açısından sünnet olmanın yararları vardır, ancak bu asla İslam’ın bir emri olarak algılanmasın… Nitekim Allah’ın yarattığını değiştirmek, dejenere etmek, yapılmaması gereken bir davranıştır (Haram değildir, ancak yapılmaması güzel bir davranıştır).
Nisa 119: Onları -ne olursa olsun- şaşırtıp-saptıracağım, en olmadık kuruntulara düşüreceğim ve onlara kesin olarak davarların kulaklarını kesmelerini emredeceğim ve Allah'ın yarattıklarını değiştirmelerini emredeceğim." Kim Allah'ı bırakıp da şeytanı dost (veli) edinirse, kuşkusuz o, apaçık bir hüsrana uğramıştır.
Secde 7: O (Allah) ki, her şeyi en güzel şekilde yarattı, insanı da ilk önce çamurdan yarattı.
Yukarıdaki ayetler gereği, insanın vücuduna, sağlık amacı dışında, zevk amaçlı/seksi görünmek için, kalıcı cerrahi operasyonlar yaptırmaması daha uygun bir davranıştır.

9 yorum:

  1. Bu Blogcu Kardeşler Sünnet Yorumunu yapanlar kesinlikle sunnetsizlerdirki Alayci bir Tavir ve Tanimla apaçık Kendilerince Hüküm veriyorlar! Sünnet İnsanın FITRATINDANDIR. Sünnet sünnettende olsa İNKARI Gerektirmez !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben keşke sünnetsiz olsaydım. Bana sorulmadan kesildi, ben çok küçükken.

      Sil
    2. Allahin dinini fitratindan diye carpittiniz,size aykiri gelen söylemleri söyleyenlere hakaret edip"onlar sünnetsizdir"dediniz,sanki gördünüz sünnetsiz olduklarini.Allahin emretmedigi bir kavrami Allaha malederek aslinda sünnetsizlerin bile yapmayacagi sekilde Allaha ortaklik yapiyorsunuz.Ayiptir Allaha dönün Seytana degil Kuranda olmayan birseyi insanlara Islamda farzdir diye dayatmayin.

      Sil
  2. O halde Kendisine Kitap verilen ve Alemlere Rahmet Peygamber'i olarak gönderilen Peygamber Efendimizin S.A.V Sünnetlerini inkar etmeniz sizce BİDAT Değilmidir. ?

    YanıtlaSil
  3. Sünnet hakkında onlarca kitap okumama rağmen sanırım en gerçekçi reel yaklaşan bu yazı olmuş Ellerinize sağlık. Aydınlatıcı

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle Allah mukemmel ustu bir yaraticidir, sunnet olmak yaratanin yarattigina mudaheledir,sunnet eylemiyle birlikde bircok sinir olmekte ve Allahin verdigi bircok ozellik yok olmakdadir, bu su demektir haşâ, Allahim sen bizi yarattin ama orayi fazla yaratmissin biz duzeltiyoruz. Bu Allaha eksiklik izaf etmekten baska birsey degildir, Aklimizi kullanarak hareket edersek yukaridaki ayetler boyle bir eylemin olmadigini ve yaratilana mudahelenin yanlis oldugununu alelen söylüyor.

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle Allah mukemmel ustu bir yaraticidir, sunnet olmak yaratanin yarattigina mudaheledir,sunnet eylemiyle birlikde bircok sinir olmekte ve Allahin verdigi bircok ozellik yok olmakdadir, bu su demektir haşâ, Allahim sen bizi yarattin ama orayi fazla yaratmissin biz duzeltiyoruz. Bu Allaha eksiklik izaf etmekten baska birsey degildir, Aklimizi kullanarak hareket edersek yukaridaki ayetler boyle bir eylemin olmadigini ve yaratilana mudahelenin yanlis oldugununu alelen söylüyor.

    YanıtlaSil
  6. Şunuda söylemek isterim, bizler bugune kadar hep hadis ve sunnetlerden dini ogrenmisiz,bize kuranin icindekilere saygidan ziyade dişina saygiyi ogretmisler, kuran sorgulayin diye bağirirken sorgularsan dinden cikarsin demisler, bize verilen ogutleri anlamini bilmeden geri yaratana tekrarlamayi ogretmisler, niyemi bizi baska turlu uyutamazlar cunku, kurancisiniz peygamberi reddetiyosunuz dediler, soruyorum kurani bize kim getirdi, kurani incelemeden hadislerle din yasiyanmi peygambere daha saygili yoksa peygamberimizin getirdigi ana kaynakla hareket edenmi daha saygili, bugun cumhuriyet tarihiyle ilgili bile bircok sey net degilken 14 asir oncesinden bugune gelenin net olduguna nasil inanabiliriz, kuran demek peygambere saygi demek en sahih kaynak demek, dogru demek, herkezin inancina saygi duyuyorum, tartisma ortami yaratmak istemiyorum ,sadece dogruyu gormeyi temenni ediyorum

    YanıtlaSil
  7. Şunuda söylemek isterim, bizler bugune kadar hep hadis ve sunnetlerden dini ogrenmisiz,bize kuranin icindekilere saygidan ziyade dişina saygiyi ogretmisler, kuran sorgulayin diye bağirirken sorgularsan dinden cikarsin demisler, bize verilen ogutleri anlamini bilmeden geri yaratana tekrarlamayi ogretmisler, niyemi bizi baska turlu uyutamazlar cunku, kurancisiniz peygamberi reddetiyosunuz dediler, soruyorum kurani bize kim getirdi, kurani incelemeden hadislerle din yasiyanmi peygambere daha saygili yoksa peygamberimizin getirdigi ana kaynakla hareket edenmi daha saygili, bugun cumhuriyet tarihiyle ilgili bile bircok sey net degilken 14 asir oncesinden bugune gelenin net olduguna nasil inanabiliriz, kuran demek peygambere saygi demek en sahih kaynak demek, dogru demek, herkezin inancina saygi duyuyorum, tartisma ortami yaratmak istemiyorum ,sadece dogruyu gormeyi temenni ediyorum

    YanıtlaSil