21 Eylül 2010 Salı

ANORMAL ZAMAN ÇEKMECELERİNDE NAMAZ

EHLİ KEHF 309 yıl bir mağarada yattılar ve o çağda da namaz vardı. Uykudan önce ve uykudan sonra iki namaz kıldılarsa, 309 yıl boyunca sadece iki vakit namaz kılmış oldular. İsa da namaz emri almış peygamberdir. Göğe yani farklı bir zaman çekmecesine alındı. Gidiş, gelişi 2000 küsur yıl tutuyor (iki gün anlamında). İki günde toplam altı vakit namaz var. Ama bizim zamanımıza göre araya iki bin yıl giriyor. Dolayısıyla bizim zamanımıza göre 2000 yıl geçmesine rağmen İsa’nın bulunduğu zaman çekmecesi iki gün olduğundan İsa (as) toplam altı vakit namaz kılacaktır. Çünkü bulunduğu zaman çekmecesini, her ne kadar biz iki bin yıl olarak algılasak da İsa(as) “iki gün” olarak algılamakta ve günde iki rekâttan üç vakit olmak üzere iki günde toplam altı vakit kılmış olarak dünyaya tekrardan dönecektir.
Allah'ın katında bir gün meleklerin yükseldiği 50 bin yıl ise, melekler SECDE etmek için acaba HANGİ TAKVİMİ KULLANIYORLAR? Acaba NEDEN dirildikten sonra BİR DAHA NAMAZ KILMAK YOK! Mahşerde ve Cennet-Cehennem’de EBEDİ yaşayacağız ve NAMAZ yok. ÇÜNKÜ DEHR takvimi var. EBEDİ YAŞAMDA NAMAZ YASAK! Sadece dünyada, o da NEDENSELLİK var olduğu için NAMAZ FARZ. Tarık semasına çıkıp da, bir saniyenin sonsuzlaştığı o "AN"da nasıl ve hangi zamana göre namaz kılınır? ŞUNA DİKKAT ETTİNİZ Mİ? Kur'an'da AYETLER var ki, "Onlar yanüstü, yüzüstü, sırtüstü yatarak da SALÂT ederler" diyor.
Yunus 12: İnsana bir sıkıntı dokunduğu zaman, gerek yan yatarken, gerek otururken, gerek dikilirken bize dua eder. Kendisinden sıkıntısını gideriverdik mi sanki kendisine dokunan o sıkıntı için bize hiç yalvarmamış gibi aldırmadan geçer gider. İşte o aşırı gidenlere yaptıkları şeyler böyle güzel gelir.
DEHR'de (Hızır’ın zamanı, Tarık semasında) namaz yüzüstü, sırtüstü, yan üstü yere uzanarak da kılınır. Buna SÜREKLİ NAMAZ HALİ denir. Fakat Hızır ve diğerleri bu HALDEN, yeryüzü takvimine indiklerinde BİLDİĞİMİZ VAKİT NAMAZI KILARLAR. Sonra DEHR'e döndüklerinde bu kez yeniden yüzüstü, sırtüstü, yan üstü namaz kılmaya devam ederler. SÜREKLİ NAMAZIN, vakit farzı yüzünden bu böyle olmaktadır. Çünkü MEKÂN sabittir (Odanın eni boyu yüksekliği durup dururken kısalmaz, uzamaz) ama aynı oda, eğer ÖZEL BİR ZAMAN (dördüncü boyut etkisi) altındaysa, uzayıp kısalan zamandır. O halde, ODADA olan kişi KENDİ TAKVİMİNE göre namaz kılacaktır. Öteki odalara aldırmayacaktır. Çünkü ÖZEL ZAMANI oluşmuştur. Zaman içinden bir zaman çatalı ayrılmıştır.
[Zaten o manyetik fırtınada bildiğiniz Güneş ve gök sapsarı kesilir ve sizin bulunduğunuz kabin ise yeşil neon altındaymışsınız gibi olur. Manyetik fırtınaya yakalanan pilotları hatırlayınız: "Gök sapsarı oldu ve yön duygumuz kayboldu, zaten hiç bir gösterge de çalışmıyordu. İleri uçtuğumu sanıyordum, fakat manyetik fırtına geçince tamamen yukarı ve ters yönde gittiğimi anlayıp, rotayı düzelttim..." diyor pilotlar. (Yüzlercesine bir örnek verdik). Bir de şunu ekliyorlar: “Fırtına bir dakika kadar sürdü... Ama kontrol kulesi tersini söylüyor: Sizi 42 dakikadır radarda kaybettik”. Aslında, 18 dakikaya karşılık 1 saniye geçmektedir. On saniye için 3 saat geçmektedir. DOĞRU takvim budur. Burada yer istasyonu da pilot da yanılıyor. Çünkü RADAR DALGALARI, 3 saat yerine 42 dk. gösteriyor. Radar dalgaları da elektromanyetik alana TUTUKLANDIĞINDAN, takvimi değişiyor ve bu şekilde yanlış ölçümlüyor. Üç saat yerine 42 dk. diye görünüyor].
Zamanın sonsuzlaştığı mekânlarda bulunduğunuz hal namaz halidir. Çünkü siz sonsuz bir zaman aralığına sıkışmışsınızdır. Namaz da vakitli bir farz olduğundan siz bulunduğunuz şekilde Allah’ı anarsınız. Bu gerek yüzüstü, sırtüstü, yan üstü, yatar vaziyette olsun sürekli olarak Allah’ı anarsınız o mekânlarda. O mekânlarda namaz için gerekli olan kıyam-ruku-secde-kade hali ortadan kalkmış, hangi durumda iseniz o şekilde, Allah’ı anmanız koşulu geçerli hale gelmiştir.
Zamanın donduğu, akmadığı mekânlarda ise namaz farzı ortadan kalkar. Nitekim cennette zaman kavramı olmadığından (ki bu nedenle sonsuz bir hayat vardır) namaz da yoktur. Çünkü namaz vakit esasına dayanır, vakitlerin ortaya çıkması içinde zamanın olması gerekir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder